neděle 14. dubna 2013

Tanec, aneb dnešní soutěž

Tak dnes přicházím s čerstvými zážitky z Mistrovství Čech pořádaného CDO, které se konalo ve sportovní hale na Vinohradech. Zde by se podle mého názoru soutěže, které mají mít určitou atmosféru a prestiž, konat neměly a to hned kvůli několika problémům.

Jedná se zaprvé o to, že v této hale je sice dostatek místa pro uspořádání soutěže, ale na druhou stranu je tam velmi obtížné vytvořit určité přítmí, které je vhodné pokud parket osvětlujete a tím vytváříte poutavou atmosféru a hezky vypadající podmínky pro jednotlivé choreografie. V této hale se to dnes snažili vyřešit nalepením velkých plastových pytlů přes okna, které nezabránily částečnému prosvítání světla do haly a navíc nevypadaly moc esteticky a jak už jsem psala prestižně (pokud někdo zaplatí 200kč vstupného asi by byl rád, aby mu za to byly poskytnuty prostory, kde shlédnuté představení vypadá dobře). Sice chápu, že se sluncem nikdo nic nenadělá, pokud tedy nechceme na soutěžích tančit po nocích, ale může se to řešit vybráním vhodnějších prostorů pro konání, jako to např. bylo v případě regionu CDO i Taneční skupiny roku. 

Další věc, která je nevýhodou takto velké a postarší haly je ozvučení. Pokud nemá hala, tělocvična, sál, atd. zabudovaný vlastní stereo systém, který je nějakým způsobem vytvořen tak, aby pokryl celý prostor, dozvučuje se přenosnými reprobednami, které takto velký prostor sice ozvučí, ale hudba je v situaci, kdy vykoukne do prostoru jako malé dítě do lunaparku a my se ho jako uspěchaný rodič snažíme donutit, aby v co nejkratší době utíkal od vchodu k pár nejlepším atrakcím. Co z toho plyne? No přeci to, že dítě bude v následku velkého množství super atrakcí a jejich velké vzdálenosti od sebe běhat zmateně sem tam, nic nestihne, občas se roztřískne o zem a posléze ho odvádíme do cíle jako rozbitou hromádku něčeho, co dříve bylo vyfintěnou chloubou našeho života.

Co se týče atmosféry při soutěžním klání, s tím pořadatel nic extrémního neudělá, ale v případě Taneční skupiny roku tomu hodně pomáhá zvolený moderátor, který se i v minulém roce osvědčil jako zajímavý, vtipný a pokud přišla nějaká krize, tak jí vždy s úsměvem zvládl a ještě u toho pobavil obecenstvo a tanečníky. Dnes moderátor moc práce neměl, ale asi mi jeho výkon byl sympatičtější než na regionu, kde byli moderátoři dva, kteří se ve volných chvílích snažili mezi sebou rádoby vtipně komunikovat a to vedlo k nesrozumitelnému přeskakování jednoho druhým.

Abych se také dostala k zážitkům tanečním, tak myslím, že to, co jsem napsala k dojmům prostorovým stačí, protože zmíněné body byly pro mě ty nejvýraznější.

My jsme dnes měli možnost soutěžit s vícero týmy a konečně si trochu zabojovat :) Sice to dnes nedopadlo podle našich představ, ale za sebe říkám, že hlavy rozhodně nesvěsíme, protože občas to tak chodí, ale neznamená to pro nás, že to tak bude napořád ;) protože jak už jsem psala v příspěvku o motivaci, když člověk maká a nevzdává se, někde se to jeho úsilí ukáže :) a já věřím, že jsme schopné do toho dát vše, co jde a růst výš a jít dál i přes všechny překážky a nespravedlnosti "světa" :D 

Pro Lipstick Jungle :) Už teď jste pro mně zářící hvězdy a doufám, že ukážeme, jak jasně svítíme a nenecháme nikoho, aby nás donutil pohasnout :*

Z odhodlaného místa ve mně :) Sůša

P.S.: Třeba bude později dodané i nějaké foto :)

2 komentáře:

  1. supr příspěvek ;-) kde a kdy máte další soutěž ?;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj :) další soutěž probíhá příští sobotu, bližší info zde http://tanecniskupinaroku.cz/rocnik2013/pdf/20_4/20_4A.pdf

    OdpovědětVymazat