pondělí 11. února 2013

Tanec, aneb kostýmy disco dance u nás a v zahraničí

Už se to blíží!!! Další část soutěžní taneční sezóny, které se jako tanečnice po roce a půl také zúčastním :) A co by to bylo za soutěže bez inovativních formací a přehlídky nových kostýmů? Kostýmy jsou součástí celé taneční show a měly by být jeho ozdobou a podporou. Přípravy pro návrh kostýmu na další sezónu mohou nastat klidně už po dokončení kostýmu současného a každý by měl svojí vizi nechat postupně uzrávat až dojde k něčemu, co je pro něj nejlepší.

Perfektně pasuje :)

Takový kostým by měl v rámci formačních soutěží odpovídat formě vystoupení (disco dance, hip hop, show dance, atd.) a být něčím originální, popř. zobrazovat charakter formace ale také by měl být uzpůsoben fyzickým proporcím tanečníků (podle mě nejen ve formacích), což bývá občas kamenem úrazu :)

Nic pro mně...

Jisté ovšem je, že bez kostýmu nemůže být žádný člověk, protože každý kdo hraje nějakou společenskou roli, tak k ní vlastní i odpovídající kostým, který dodává celé postavě na osobitosti :)

Velmi osobitá :)
V rámci taneční disciplíny disco dance se můžeme setkat s různými variantami kostýmů, které ovšem mají pár společných znaků a ty znaky mohou být v některých zemích rozdílné. 

Naše :)
Například u nás (co si pamatuju ze svých začátků :)) se začínalo s lykrou a flitrovou látkou, která nebyla hojně poseta blýskavými částečkami různorodého tvaru, jako je to dnes a dost kostýmů mělo oddělené návleky na ruce a nohy. Postupem času se přešlo ke kombinaci flitru, lykry a latexu, který přidal na lesku, ale také na spocených tělech :P a dnes jsou charakteristickým prvkem kostýmu legíny popř. kraťásky pod které tanečnice vkládají tmavé punčochy nebo krajku a také hojné flitrování. Osobně si myslím, že kostýmy tanečníků u nás umí být vhodné a zároveň zajímavé, že se hodně z nich inspiruje současnými módními trendy (zvířecí vzory, krajka, kování...) ale také různými kostýmy ze světa showbusinessu, které umí přesně to, co kostým má a to je zaujmout. Kvůli zaujetí se také můžeme setkat s tím, že se někteří inspirují i kostýmy právě u nás netypickými. Většinou se jedná o honosně zdobené čelenky a bodýčka s obrovskými ramenními vycpávkami, trásněmi a sem tam i nějakým tím zvířecím ocáskem na pozadí. Takové kostýmy jsou typické především pro tanečnice z Norska a Švédska a i jejich ztvárnění disco dance je odlišné (více skoků, toček a gymnastických prvků, u nás více tance), ale jak my tak oni se snažíme brát od druhého to, co náš tanec vylepší. Pár ocásků :) https://www.youtube.com/watch?v=epWwtUby5SA

Každý má jiný vkus a proto i jeho kostým může někomu připadat ošklivý a někomu krásný. Já jsem pro ukázku kostýmů vybrala takové, které mě něčím oslovily a to ať už negativně nebo pozitivně. Jsou to kostýmy především zahraniční, které se mi ne vždy líbí, ale zajímavé jsou určitě všechny, proto budu ráda, když i vy si uděláte názor a podělíte se mnou o něj :)

Mega vycpávky :O
Já ráda modrou :)
Hambatá princezna :O
Kouzelná vločka
Malá divožena
Hezká postava :)
Little queen
Černoušci
Ojíněné :)
Zvířátka
Nezvednu ruku
Korunka
Děti duhy :)
Vlevo ocásek v pravo křídla, ještě že ve prostřed stojí kosmická víla :)

Přehlídka kostýmu pro dnešek skončila, doufám že aspoň trochu se líbila :P Vymóděné místo ve mně teď jásá a na vaši odezvu se už natřásá :) Sůša



P.S.: Na žádost přidám Vámi oblíbené kostýmy :)

1. reakce chválila první fotku v příspěvku a ještě tyto dvě tanečnice a jejich kostýmy







Žádné komentáře:

Okomentovat