pondělí 28. ledna 2013

Tanec, aneb videa shlédnutá v roce 2012

Zdravím všechny u dnešní rekapitulace, podle mě nejzajímavějších tanečních videí, které jsem v minulém roce objevila všude možně :)

Tanec a jeho ztvárnění mnoha lidmi v mnoha podobách. Dynamika a dokonalost pohybu. Emotivní hudební podklad a extravagantní kostýmy. To vše lze najít v tanečním světě a je na každém, co je pro něj to ono, to co ho posadí na pozadí, z úst vyloudí obdivné achhh a v hlavě přivodí pocit touhy po podobném osobním výkonu. Ano, právě videa, která tu s vámi sdílím ve mně vyvolaly zmíněné pocity a doufám, že si aspoň z některého z nich odnesete to samé.

Je těžké rozhodnout, jaké video bude zaujímat první místo a proto začnu od videa, které není úplně typicky taneční. Jedná se o video tanečně cvičící a to proto, že jde o formaci cheerleadingu využívající pompo(m)ny (třásně s rukojetí). Ovšem i přes to, že se nejedná o disciplínu čistě taneční, tak stojí za shlédnutí hlavně kvůli vysoké technické úrovni toček, švihů, suprové choreografii a synchronu tanečnic, které stačí různými vychytávkami doplňovat hudbu.


Další místo obsadilo video, které mezi lidmi kolovalo už před pár lety, ale už kvůli několika zajímavostem stojí za připomenutí. Ve videu jsou totiž sedmileté holčičky, které tančí na svůj věk poněkud dospěle a to je podle mě jediná chyba v jejich představení. Pokud se odprostím od svého negativního pohledu na ztvárnění, tak vidím to, že by jim mnohá tanečnice mohla závidět ohebnost, rychlost a bohužel také ženskost, na které některé musí hodně dřít, i když mají potřebné vybavení.



A když už jsme u té ženskosti :) tyhle týpci mají taky neskutečné množství energie, dynamiky a ženskosti pohybu, která je parádní :) Chtěla bych při svém snažení vypadat aspoň z půlky tak ženky jako oni :D


Nejen tanečníci mohou být zajímavý, ale také celkové ztvárnění tance může ohromit, jako např. představení taneční školy z Kanady, která dokáže využít velké množství lidí a jejich nadání v jedné velké show. 


Od rychlosti, ženskosti a extravagance přecházíme k dokonalému procítění pohybu a husině až na pozadí :D Video je z jedné taneční soutěže a po 1:46 zažívám nepochopení z dech beroucího výkonu.


Určitě by se dalo pokračovat s ukázkou neskutečných tanečních výkonů donekonečna a ještě dál :) ale shlédnout ještě pár dalších videí, tak zvedám svůj zadek z křesla a ještě teď jdu makat :D I když v mém případě je už trochu pozdě k dosažení takových výkonů :) tak naděje umírá poslední :D

Snad ti, kteří mají taneční budoucnost ještě před sebou, budou také popohnáni a inspirováni výkony ostatních a dojdou tak k vysněnému cíly :)

Z tanečního místa ve mně, které teď už nevytuhne :P Sůša


2 komentáře:

  1. Pěknýý..ještě ty nám zatancuj ;P

    OdpovědětVymazat
  2. Já to takhle dobře neumim :) to by nikoho nepotěšilo :D

    OdpovědětVymazat