pondělí 25. listopadu 2013

Tanec, aneb jak vypadá extraligová soutěž

Po dlouhé době jsem se dostala na soutěž a tak si její návštěva zaslouží i náležité zhodnocení :)
Pro nezasvěcené: "Soutěž probíhala 16.11. ve městě Chomutov, kde si v posledních letech domácí klub pohrává s její přípravou v hallowenském stylu. Pořadatelé, asistentky i porotci byli náležitě vystrojeni do nejrůznějších strašidelných kostýmů a letos se dokonce hlasovalo o nejlepší porotcovský kostým. Na této soutěži se bylo na co dívat, a to nejen v případě hallowenských kostýmů, ale také tanečních výkonů.


Soutěž v Chomutově byla letošní první soutěží extraligových tanečníků. Tzv. Liga (sóla, dua a malé skupiny) se dělí na dvě kategorie. První z nich je Zemská liga, ve které jsou tanečníci noví nebo ti, co nemají náležitý počet bodů pro postup do Extraligy. V Extralize jsou lidé, kteří si v ní během minulého roku vydobili místo do 30. příčky a také ti, co svými úspěchy v aktuální sezóně získali dostatek bodů. Extraligový tanečníci jsou ve skupině, kterou označuje písmenko A a Zemskou ligu označují podle počtu tanečníků a jejich bodového stavu další písmenka, která následují v abecedě."
Vzhledem k tomu, že jsem na soutěž jela s jiným cílem než natáčet extraligové výkony mám záznamy pouze z pár finálí této kategorie. Podařilo se mi zachytit finále Hvk A ženy i muži a Jvk A ženy. Dua a malé skupiny jsem neviděla, protože jsme ještě před jejich finálovými koly odjížděli, ale věřím že i to, co jsem stihla sledovat byly jedny z nejlepších výkonů této soutěže.

Do finále hlavní věkové kategorie (Hvk) postoupily a uvedené umístění získaly dámy:
  1. Huberová Claudie
  2. Lukešová Nikola
  3. Klimešová Veronika
  4. Rotterová Michaela
  5. Bialasová Pavla
  6. Stejskalová Valentýna
  7. Kynčlová Aneta 
Hromadná finálová minuta
 

Finálová minuta Huberová Claudie a Kynčlová Aneta 
 

Finálová minuta Klimešová Veronika a Stejskalová Valentýna 

Finálová minuta Lukešová Nikola a Rotterová Michaela 

Finálová minuta Bialasová Pavla









V mužském finále vypadalo pořadí takto:
  1. Hybrant Ondřej
  2. Herda Lukáš
  3. Srna Matěj
  4. Kirchner Jakub
  5. Kiša Adam
  6. Váhala Michal
  7. Králik Martin
 Hromadná finálová minuta


U juniorské věkové kategorie (Jvk) bylo finále sestaveno z těchto tanečnic:
  1. Štejnarová Alexandra
  2. Svobodová Alice
  3. Pokorná Šárka
  4. Hamplová Kamila
  5. Šimečková Tereza
  6. Nováková Natálie     
                        Hromadná finálová minuta                               
 

Finálová minuta Štejnarová Alexandra a Šimečková Tereza

Finálová minuta Pokorná Šárka a Hamplová Kamila
 

Finálová minuta Svobodová Alice a Nováková Natálie






Veškeré výsledky z této soutěže lze najít na http://dcs.czechdance.org/akce-detail-vysledkova-listina.cdo

Vzhledem k tomu, že ligu netančím již čtvrtým rokem obdivuji všechny, kdo do toho jdou. Na parketě často bývá minimálně 7 tanečnic, všude lítají svižné ruce a nohy, které vás občas udeří, v dalších případech si na vás někdo sedne nebo si z vás udělá oporu při švihu :P. Konkurence v tanci stále roste a tak není snadné se zviditelnit. 
Ovšem pro začínající tanečníky je to dobrá zkušenost a získání nového pohledu na taneční sebe sama, pro talentované je to možnost využití jejich potenciálu a celkově pro všechny je to dobrý způsob, jak se namotivovat pro další taneční rozvoj. V případě, že vás ligové disciplíny nedonutí na sobě víc makat, tak tam bohužel nemáte šanci uspět. 
Sami můžete posoudit, že zde ukázaní fináloví tanečníci nejsou žádní břídilové. Snad vám jejich taneční výkony vlijí novou energii do těla a jednou vás vaše dřina dovede do všech důležitých finálí vašeho života.


Z energíí nabytého místa ve mně Sůša ;)

P.S.: videa v YT vyhledávači nenajdete jsou zobrazitelná pouze přes zde uvedený odkaz






























3 komentáře:

  1. Ahoj, tvoje stránky jsou úžasné! Dneska jsem je objevila a už u nich sedím asi hodinu. Zkoužím si sama vymyslet kostým na příští sezónu Disco Dance a odtud jsem sebrala trochu inspirace. A nevíš náhodou jak se jmenuje tahle písnička https://www.youtube.com/watch?v=YUj6GsYC8dI ?
    -Děkuju moc:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, moc ti děkuji za pochvalu :) doufám, že budu přinášet inspiraci i dál :) a mám již připravené věci k dalším příspěvkům o kostýmech a videích, bohužel mi nějak chybí dostatek času na jejich sesmolení. Písničku jsem se snažila najít, ale marně :/ třeba se časem někdo, kdo jí zná ozve a poradí nám. Jinak držím palce s tvorbou kostýmu, aby vyšel podle tvých představ a snad během února přidám další fotky, které inspirují další tvořitele :)
    Sůša :)

    OdpovědětVymazat